Loading...
Mens2018-09-04T14:25:00+00:00

MENS

Bevlogen sales professionals zorgen voor betere resultaten. Heeft u de juiste mensen op de juiste plek zitten en worden hun talenten goed ingezet? Zijn ze agile en ingespeeld op de VUCA-wereld waarin veranderde technologieën en communicatiemiddelen nieuwe kansen bieden voor verbeterde klantrelaties? We bieden de volgende middelen om het beste uit uw professionals te halen:

DNA-ONTWIKKELASSESSMENT

Om te begrijpen wat precies de talenten van uw werknemers zijn en waar deze vandaan komen moeten we terug naar de basis. En dat is ons DNA. Met een neurowetenschappelijk gevalideerde ontwikkelassessment lichten we het DNA door van uw werknemers. Hiermee geven wij ze een diepgaand inzicht in hun capaciteiten en gedragingen. Op deze manier kunnen we zien of iemand op de juiste plek zit en hetgeen doet waar hij/zij het beste in is. Bovendien is het een middel voor uw medewerkers om hun talenten vrij te spelen.

LEIDERSCHAPSASSESSMENT

Speciaal voor managers hebben we een ontwikkelassessment in huis om hun leiderschaps-DNA in kaart te brengen. Een goed leider beschikt over zelfkennis en inspireert anderen door zelf het verschil te maken. Als cultuurdrager zorgt hij/zij voor een klimaat waarin werknemers zich prettig, bevlogen en verantwoordelijk voelen. Hij/zij stimuleert hen het beste uit zichzelf te halen.

Met de resultaten uit het assessment gaan we aan de slag met gerichte coaching of trainingen, afhankelijk van wat het beste past bij de persoon in kwestie.

TALENTONTWIKKELING/TRAINEESHIP

Bij specifieke strategische organisatiedoelen, zoals groei, verjonging of digitale transformatie van uw salesforce, kan een traineeship uitkomst bieden. Hiermee trekt u jonge, talentvolle professionals aan die niet alleen een frisse wind door uw organisatie laten waaien, maar ook de juiste competenties hebben om actuele problematieken aan te pakken.

COACHING

Werknemers en managers functioneren het beste als zij hun talenten, verbeterpunten en valkuilen kennen. Met gerichte coachingstrajecten helpen wij hen inzicht in zichzelf te krijgen en zich blijvend te ontwikkelen. Dit leidt tot verbeterde individuele en teamprestaties en uiteindelijk verbeterde commerciële resultaten.

We starten een coachingstraject met een kennismaking, waarbij een wederzijdse klik en vertrouwen de basis vormen. Samen bepalen we waar de ontwikkelbehoefte ligt en of deze haalbaar is. Vervolgens bepalen we welke manier van coaching hierbij past. Dat kan ‘on the job’ zijn, op afstand, of bijvoorbeeld in de vorm van action learning.

Daarnaast bieden we teamcoachingstrajecten, waarbij we het team begeleiden en coachen in de gewenste mindset om zo de teamprestatie te verbeteren. Hierbij kijken we onder andere naar agility, effectiviteit en bevlogenheid.